A tajvani számítógép-szövetség (Taipei Computer Association, TCA) tájékoztatása alapján idén október 13-15-e között rendezik meg a Taiwan Innotech Expo-t (TIE), melynek alkalmából innovatív külföldi vállalkozások is pályázhatnak a Tech Innovation Excellence díjra.

A TIE Award a tajvani kormány, a tudományos és technológiai minisztérium (MOST) és a gazdasági minisztérium által szervezett verseny. A szervezők olyan startup vállalkozások, kutatóintézetek és jogi személyek jelentkezését várják, amelyek be kívánják mutatni innovációikat tajvani technológiai óriásoknak, és megragadni a lehetőséget a velük való együttműködésre.

A TIE Award a félvezető technológiákra összpontosít, amelyek a következő kijelölt alkalmazási kategóriák valamelyikébe illeszkednek: AI és AIoT, érzékelők, hatékony energiatakarékosság, kommunikáció/műhold, intelligens gyártás, önvezető járművek, új energia és hasonló iparágak.

A TIE Award versenyre való ingyenes online jelentkezés határideje 2022. augusztus 7. A jelentkezőknek jelentkezési lapot, koncepciót és kiegészítő anyagokat kell benyújtaniuk. A jelentkezők felülvizsgálata után (2022. augusztus 8–10.) történik majd a pályázatok kiértékelése, amely augusztus 21-én fejeződik be. A jelentkezőknek szeptember 1-2. között virtuálisan vagy személyesen kell prezentálniuk a pályázati munkájukat. A győztes megoldásokat a Taiwan Innotech Expón mutatják be 2022. október 13-15. között, ahol a díjátadó ünnepségre is sor kerül (a tajvani utazáshoz a szervezők kiutazási támogatást nyújtanak).

A győztes pályázók 30.000 USD (1. helyezett), 20.000 USD (2. helyezett), 10.000 USD (3. helyezett) és 7.000 USD (7 db tiszteletdíj) díjazásban részesülnek.

 

Részletes ismertető a lehetőségről:

 

Útmutató a jelentkezés menetéhez:

 

Letöthető brossúra (PDF):