Hogyan fizethető be a konzuli díj?

Kérjük, hogy csak előzetes egyeztetés után fizessenek be a konzuli számlára! Az előre nem egyeztetett befizetéseket nem áll módunkban elfogadni. A konzuli díj kizárólag bankfiókban fizethető be, EUR-ban (de a bank a TWD-t át tudja váltani a befizetéshez EUR-ra). Kérjük, hogy csak előzetes egyeztetés után, az általunk megadott összeget fizessék be. A befizetéshez szükséges adatokat (bankszámlaszám, stb) a kérelem felvételét követően adjuk meg.

Intézhető-e postai úton az ügyem?

Fő szabály a személyes megjelenés, de bizonyos ügytípusoknál elfogadható a kérelem nem személyes benyújtása is. Kérjük, ezekről mindig egyedileg kérjenek tájékoztatást képviseletünkről, ahol az adott ügytípustól függően tudunk tájékoztatást adni az alternatív kérelmezés lehetőségeiről (pl. postai benyújtás, meghatalmazás, stb.).

Konzuli kérdésem van! Kihez fordulhatok?

Konzuli kérdésekben kérjük, forduljon a konzulhoz a Consular.TPE@mfa.gov.hu email címen, vagy a +886 2 8501 1200 telefonszám 105-ös mellékén.

Kérdésem van, bemehetek az Irodába bármikor kérdezni?

Kérjük minden kedves honfitársunkat, hogy kizárólag előre egyeztetett időpontban jöjjenek a hivatalba, mert nem biztos, hogy tudja magyar ügyintéző fogadni önöket.

Időpont-egyeztetés telefonon:

+886 2 8501 1200, 111-es mellék

Vészhelyzetben hívja a +36-80-36-80-36-os mobil telefonszámot!