Hírek

A külföldön élő fiatalokat is várja a megújult magyar felsőoktatás

A hazai felsőoktatási intézmények 2022 szeptemberében induló képzéseikre várják a külföldön élő magyar állampolgárokat és egyetemi, főiskolai felvételijüket tervező gyermekeiket. A szeptemberben induló képzések jelentkezési határideje 2022. február 15.
Tovább

Tajvani kiutazási lehetőség és online B2B program magyar startupok számára

Startupok figyelmébe: Részvételi lehetőség a 2021. évi tajpeji InnoVEX (online), ill. Computex (fizikailag megrendezni tervezett) üzleti eseményeken. Jelentkezési határidő: február 24.
Tovább

Tájékoztatás állampolgársági törvény módosításával kapcsolatban

Honosításra kerülő személyek 2021. február 1-jétől egy alkalommal kérhetik, hogy az esküt vagy a fogadalmat a felhívásban megjelölttől eltérő helyen tehessék le.
Tovább

Tajvani Európai Filmfesztivál 2020

November 26-án nyílt meg Tajvanon az európai filmfesztivál (2020 Taiwan European Film Festival), amelynek keretében a sziget 14 városában, összesen 23 helyszínen vetítenek európai filmeket. Magyarország 2020-ban a Vándorszínészek című játékfilmmel (2018, r.: Sándor Pál) nevez az eseményre.
Tovább

Semmelweis Ignác virtuális kiállítás

A Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár virtuális kiállítással tiszteleg a nagy magyar orvos munkássága előtt, akinek szakmai hagyatéka, úttörő munkásságal a személyi higiéniában nem is lehetne aktuálisabb ebben az időszakban.
Tovább