Hírek

Magyar részvétel a tajvani V4 filmfesztiválon

A 2018. évi Visegrádi Filmfesztiválon többek közitt Fazekas Csaba Swing című filmjét láthatták díjmentesen a tajvani érdeklődők.
Tovább

Köldökzsinór Program – Információk az anyasági támogatásról

2018. január 1-jétől a magyarországi családtámogatási ellátási formák közül két juttatás elérhetővé válik a Magyarország közigazgatási határain kívül élő magyarok számára is. E két támogatási forma az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása (Babakötvény).
Tovább

WHS program lehetőség Tajvanon

A tajpeji Magyar Kereskedelmi Iroda és a budapesti Tajpej Képviseleti iroda között létrejött megállapodásnak köszönhetően 2014-től lehetőség nyílik magyar és tajvani állampolgárságú személyeknek az ún. "ideiglenesen munkát vállaló turisták" (Working Holiday Scheme) programjában való részvételre. A program célja a Magyarország és Tajvan közötti kulturális és emberek közötti kapcsolatok erősítése, a kultúrák jobb kölcsönös megismerésének támogatása.
Tovább

Részvétel a 2017 Taipei Food Show-n

2017. június 21-24. között irodánk első alkalommal vett részt a legnagyobb tajvani nemzetközi élelmiszeripari kiállításon, a Food Taipei Show-n. Az 54 m2-es standon 9 kiállító (magyar termékek tajvani importőrei) mutatta be a termékeit.
Tovább

BÁH Tájékoztató felhívás

Tájékoztató felhívás egyszerűsített honosítási eljárásban az egyszerűsített honosítási eljárásban tapasztalható gyakori nyelvismereti problémák, illetve visszaélések elkerülése és megelőzése érdekében.
Tovább