A Központi Statisztikai Hivatal 2022. október 1. és november 28. között népszámlálást hajt végre. A tízévente végzett teljes körű nép- és lakásösszeírás kiemelt fontosságú, mert eredményei a közvetlen környezetünk, a településünk és az egész ország jövőjét meghatározó döntések megalapozásához nyújtanak segítséget, így mindannyiunk életére kihatnak. Fontos, hogy a közösségünket érintő döntések pontos adatok alapján születhessenek meg, ezért kérjük hazánk minden lakosának együttműködését a népszámlálás sikeres végrehajtásában.

A népszámlálás első szakaszában a háztartások önállóan az interneten tölthetik ki a kérdőíveket. Szeptember 26. és 30. között a KSH postai levelet küld az országban található minden lakcímre, amely tájékoztatást ad a népszámlálásról és tartalmazza az internetes válaszadáshoz szükséges 12 jegyű belépési kódot. Az online válaszadásra október 1. és 16. között lesz lehetőség, ezt követően azokat a háztartásokat, amelyek nem éltek az internetes kitöltés lehetőségével, számlálóbiztosok keresik fel. A népszámlálási kérdőívek kitöltése egy átlagos háztartás esetében körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Az internetes kitöltés a lakosság számára rugalmas és kényelmes válaszadási lehetőséget jelent, és a népszámlálás költséghatékony végrehajtásához is hozzájárul. Éppen ezért célunk, hogy minél többen válasszák ezt a válaszadási módot. A népszámlálási kérdőívek kitöltése kiemelt fontosságú, amelyek a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon is elérhetők és kitölthetők. A népszámlálási kérdőívkitöltő felülete adatvédelmi szempontból teljesen biztonságos, azt mások nem láthatják.