A GO SMART (Global Organization of Smart Cities) nemzetközi szakmai szervezet 2023. évre is meghirdette pályázatát okosváros-megoldások területén tevékeny innovatív vállalatok, valamint az azokat kreatív módon alkalmazó települések részére. A GO SMART pályázatok október 31-ig nyújthatók be.

A GO SMART Tajpej városvezetésének kezdeményezésére jött létre, célja a települések közötti innovációs tudásmegosztás ösztönzése (társult európai települési partnerek jelenleg a hollandiai Utrecht és az angliai Milton Keynes, valamint a franciaországi Grenoble-Alpes térségi társulás). A 2019 óta évente megrendezett GO SMART Award célja, hogy lehetőséget teremtsen vállalatok és a városi önkormányzatok számára az okosváros-megoldások területén nyújtott vagy alkalmazott szolgáltatásaik, technológiáik bemutatására.

Bővebb információ: GO SMART honlap.

A 2023-as GO SMART eseményre való ingyenes, online jelentkezés határideje 2022. október 31. A december 9-én kihirdetésre kerülő döntősöknek 2023. január 10-11-e között kell prezentálniuk pályázati munkájukat. A győztes megoldásokat 2023. február 10-én teszik közzé, a díjátadó ünnepségre 2023. március 29-én kerül sor. A nyerteseket a GO SMART kiadványaiban, pavilonjaiban és egyéb online és/vagy offline eseményeken és kiállításokon való megjelenési lehetőségekkel ismerik el.